2 juli 2021

Over de gemeentegrens

Onze fractie heeft natuurlijk ook contacten met SGP-ers in aangrenzende gemeenten. Met de raadsleden van PCW Waddinxveen (Gebundelde protestants-christelijke partijen) zijn er gesprekken geweest over het voorgestelde pakket van verkeersmaatregelen binnen project Beter Bereikbaar Gouwe.

Bodegraven-Reeuwijk heeft gekozen om bij het oplossen van de knelpunten in de regio de nadruk te leggen op verbetering van de aansluiting A12-N11 (Bodegravenboog). De realisatie van de Bodegravenboog lijkt voorzichtig steeds dichterbij te komen. Het uitgangspunt is dat ook aan de gemeente een bijdrage wordt gevraagd. Hoe hoog die bijdrage zal zijn, is op dit moment nog niet in te schatten. We hebben de Bodegravenboog alvast in de Kadernota 2022 een plaats gegeven, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat we er eigenlijk nog geen geld voor hebben.

Waddinxveen drong aan op het aanleggen van een nieuwe ontsluiting
bij Reeuwijk-Dorp, ook wel bekend als W24 (blauwe lijn in de kaart), maar
dat voorstel is nu weer afgezwakt. Wat ons betreft terecht, want een
echte oplossing voor de verkeersdrukte op de Brugweg en het Sluipverkeer in Reeuwijk-Dorp en omgeving bood het niet. Gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen gaan nu samen onderzoeken wat wel mogelijk is. Wij hebben er wel op gewezen dat we maar beperkte financiële ruimte hebben. Gezien de vele opgaven waar de gemeente voor staat, is het niet verantwoord om meer geld te reserveren. Het zal dus een sobere aanpak worden.